Olimpija srečnejša – drugi del

Tudi na drugi tekmi finalne serije državnega prvenstva je o zmagovalcu odločala infarktna končnica in tudi tokrat so imeli več sreče košarkarji Union Olimpije. Jefferson je tri sekunde pred koncem zadel “trojko iz okupa” za zmago s 75:73.

Ljubljančani so tako v finalu povedli z 2:0, finalna serija se igra na tri zmage. Tretja tekma bo na sporedu v nedeljo ob 18. uri v Rogaški Slatini. Olimpija je tako še zmago oddaljena od 16. naslova prvaka in prvega po sezoni 2008/09, Rogaško pa v prihodnje čaka težko delo, če želi priti do svoje prve lovorike. Ampak vsi vemo: ni predaje!

Tekmo so sicer bolje začeli Slatinčani, ki so povedli z 9:2 in 11:4, toda Olimpija je po delnem izidu 9:0 hitro ujela priključek. V 13. minuti so domačini po trojki Jeffersona povedli s 25:16, toda slabši zaključek polčasa je gostom omogočil priključek. Izid polčasa: 36:33.

Tadej Ferme je takoj na uvodu tretje četrtine s trojko poskrbel za izenačenje na 36, ekipi pa sta bili nato večino četrtine bolj ali manj izenačeni. Dobro minuto pred koncem so Ljubljančani spet pobegnili za osem točk (52:44), v zadnjih deset minut pa so vstopili s petimi točkami naskoka.

V 32. minuti je Nikola Janković zadel za prvo dvomestno vodstvo domačinov na tekmi (60:50), a Slatinčani so se še enkrat vrnili v igro! Pet minut pred koncem je kapetan Ferme (19 točk) po zadetih prostih metih Rogaško približal na le točko zaostanka (62:61).

Naši košarkarji so tri minute pred koncem po dolgem času znova povedli (67:68). Po izenačenju (72:72) je imela Union Olimpija na voljo “zadnji” napad. Po “mrtvi žogi” je puščica kazala v smer napada domačinov, Brandon Jefferson pa je po poizkusu delanja osebne napaka Davisa zaradi neizkoriščenega bonusa vrgel proti košu in žoga se je od table odbila skozi obroč…

Gostje so sicer imeli nato na voljo še prosta meta Dragiše Drobnjaka. Enega je zadel, drugega pa namenoma zgrešil, a skok so dobili Ljubljančani.

Na koncu smo se izvlekli, pomembno pa je le to, da je rezultat 2:0. Vse ostalo je potrebno pozabiti, zdaj se moramo zbrati za nedeljsko tekmo. Rad pa bi tudi čestital Rogaški za neverjeten karakter in žilavost. Kapa dol nasprotniku. 
Gašper Okorn
Rad bi čestital svojim igralcem za pogumno igro. Nesrečni poraz na prvi finalni tekmi jih ni potrl. Prikazali so maksimalno željo po zmagi. Ponovno smo nesrečno izgubili. Bolj kot poraz nas skrbi poškodba Djuranovića. Upamo, da bomo v nedeljo igrali v polni postavi in serijo vrnili v Ljubljano. Zahvaljujem se številnim Slatinčanom, ki so nas spodbujali na današnji tekmi.
Damjan Novaković

Predprodaja vstopnic

Svojo vstopnico za tretjo tekmo finalne serije si lahko v predprodaji zagotovite v soboto, 20. 5. od 18.00 do 20.00 pri vhodu v Športno dvorano Rogaška Slatina

Zdi se, da je v nedeljo čas, da se sreča nasmehne tudi našim košarkarjem…