Olimpiji naslov, Slatinčani drugič v zgodovini državni podprvaki

Košarkarji Union Olimpije so v zadnji četrtini četrte finalne tekme zlomili odpor Rogaške in se po zmagi s 94:78 veselijo 16. naslova državnih prvakov, prvega po sezoni 2008/2009.

Rogaška Slatina, HVALA za zvesto in glasno podporo s tribun! Za nas je to največja zmaga in hvaležni smo za najboljše navijače v Sloveniji. Upamo, da se vi tako ponosni na nas, kot smo mi na vas.

O tekmi

V vzdušju, ki ga v Sloveniji lahko pripravijo le navijači Rogaške, so Slatinčani sijajno začeli tekmo. Davis in Drobnjak sta zadela trojki za vodstvo s 6:0, naši košarkarji pa so bili nato v vodstvu večji del prvega polčasa. Po zadetih prostih metih Fermeta v 15. minuti so Slatinčani povedli tudi za sedem (23:30). Na odmor so z minimalno prednostjo sicer odšli domačini (42:41).

Začetek drugega polčasa pa je bil povsem v znamenju košarkarjev Olimpije. Po delnem izidu 9:0 so v 24. minuti prvič povedli z dvomestno razliko (51:41). Po zaostanku 11-ih točk so se gostje v zadnjih dveh minutah pred zadnjo četrtino približali na le tri točke zaostanka (63:60).

Domačini so takoj na začetku zadnje četrtine znova odgovorili s delnim izidom 11:0 in srečanje je bilo bolj ali manj odločeno. Ob koncu se je razigral predvsem Jefferson, končni rezultat pa ni realni pokazatelj dogajanja na tekmi, še manj pa dogodkov v celotni finalni seriji.

Vse je bilo odprto do rezultata 66:60, ko je Jefferson v zadnji sekundi zadel met za tri točke od table in začel svoj šov. Nismo ga mogli ustaviti. Čestitam vsem igralcem za sijajno sezono. Ni veliko manjkalo pa bi bila še boljša. Čestitam igralcem in strokovnemu štabu Uniona Olimpije za osvojeni naslov. Lahko smo ponosni na našo sezono, za konec pa smo napolnili še Tivoli. Še enkrat hvala izjemni publiki za fantastično vzdušje in podporo na vseh srečanjih.
Damjan Novaković

Pri Olimpiji je že omenjeni Jefferson dosegel 30 točk, 18 točk pa je k zmagi prispeval MVP finalne serije – Devin Oliver. Na drugi strani je Darwin Davis dosegel 29 točk in podelil 5 asistenc. Kapetan Ferme je tokrat dosegel 15 točk, 12 jih je dodal Šantelj, po 8 pa Johns (10 skokov) in Fon.

O gostoljubju

Košarkarji Olimpije so po naslovu pokalnega prvaka postali še državni prvaki in se v celoti gledano letos najboljše slovensko moštvo.

Razumemo, da so pri Union Olimpiji čakali celotno sezono, da so na primeru Rogaške videli, kaj dejansko pomeni podpora s tribun. Razumemo tudi, da so v Ljubljani veseli, da so ob res izdatni pomoči navijačev Rogaške v zadnji tekmi sezone prvič v sezoni skoraj napolnili Halo Tivoli. Ne razumemo pa, zakaj se gostujočim navijačem odvzame boben in se jih pošilja pod strop dvorane, nekateri pa so, ob zagotavljanju varnostne službe, da je dvorana razprodana (presodite sami…), ostali kar pred vrati dvorane.