Rogaška do prve zmage

Košarkarji Rogaške so v prekrasni atmosferi nikoli bolj polne Športne dvorane Rogaška Slatina zanesljivo premagali Union Olimpijo (82:72) in po dveh nesrečnih porazih prišli do prve zmage v finalni seriji. Četrta tekma bo v sredo v Tivoliju.

Slatinčani so bili tokrat boljši nasprotnik skozi celotno srečanje. Košarkarji Olimpije so povedli le na začetku tekme (0:2 in 2:4), nadaljevanje pa je bilo povsem v znamenju domačih košarkarjev. Razpoloženi Šantelj (17 točk v 19-ih minutah) je v osmi minuti zadel za prvo dvomestno prednost Rogaške (19:9). Darwin Davis je že v prvi četrtini dosegel tri trojke in Rogaška je po uvodnih desetih minutah vodila s 26:19. Ljubljančani so nato zaigrali nekoliko bolje in hitro izenačili na 29, končnica prvega polčasa pa je znova pripadla domačinom (46:40).

Miha Fon je s petimi zaporednimi točkami Rogaško takoj na začetku drugega polčasa popeljal do prednosti 11-ih točk, pred koncem tretje četrtine pa je razlika narasla na +18 (66:48). V nadaljevanju se je razigral še kapetan Ferme, Slatinčani pa so tekmo mirno pripeljali do konca. Da so bili zbranci Damjana Novakovića tokrat boljši nasprotnik, pričajo tudi statistični podatki (skok: 30:28, asistence: 24:18, izgubljene žoge: 11:17, index učinkovitosti: 99:76).

Nocoj je enostavno zmagala boljša ekipa, odigrali smo odlično tekmo. Zdaj imamo dovolj časa za analizo do srede in tudi za pripravo, regeneracijo in polnjenje baterij. Pohvalil bi vse igralce, predvsem tiste, ki so dobro odigrali odločilne momente. Bila je prekrasna atmosfera in vrhunsko navijanje skozi celotno srečanje.
Damjan Novaković
Čestitam Rogaški za zasluženo zmago, vseh štirideset minut so bili boljši. Enostavno nismo odigrali tako kot bi morali na takšnem srečanju. Slabo se je začelo že v prvem polčasu, ko smo prejeli 46 točk, kar je absolutno preveč. Po prvih petih minutah v tretji četrtini pa je bil poraz že neizbežen. Proti koncu se je začelo neko lovljenje, upali smo, da bi se ponudila še kakšna priložnost, da se vrnemo v tekmo. Ni se izšlo, zato je zasluženo zmagala ekipa Rogaške. Naslednja tekma je v Ljubljani in naredili bomo vse, da na tem obračunu osvojimo naslov državnih prvakov.
Gašper Okorn

Že omenjeni Šantelj je imel izdatno pomoč v Fermetu (16 točk, 4 skoki, 5 asistenc), Johnsu (16 točk, 9 skokov) in Davisu (14 točk, 4 skoki, 9 asistenc!). Svoje so dodali še Fon, Drobnjak, Čamdžić in Djuranović, ki je po poškodbi gležnja stisnil zobe in bil v 11-ih minutah nezgrešljiv (7 točk). Pri gostih je Oliver dosegel 15 točk.

Gremo v Ljubljano

Rogaško zdaj čaka težka naloga. Če si želimo, da o prvaku odloča peta tekma v Rogaški Slatini, je najprej potrebno slaviti v Tivoliju. Tekma v Ljubljani bo v sredo, 24. 5. ob 18. uri.

Tokrat v Ljubljano peljemo kar dva avtobusa najboljših navijačev v Sloveniji! Odhod avtobusa na četrto finalno tekmo bo v sredo, 24. maja ob 15.30 iz parkirišča pri Športni dvorani Rogaška Slatina (II. OŠ).

Prijavite se lahko v Kavarnici Soffy ali na telefonski številki 031 656 733 – Fredi Žerak.

Najzvestejši in najglasnejši navijači v Sloveniji, HVALA za sijajno podporo s tribun. V sredo pa #nipredaje!

foto: Srdjan Živulović/BoBo