Rogaška brez Fibine lige prvakov, a za Ligo ABA 2 ali AAC

Odločitev klubskega vodstva pojasnjuje predsednik KK Rogaška in novopečeni predsednik Združenja prvoligašev, Kristijan Novak:

“V Fibinih tekmovanjih ne bomo sodelovali, ker smo opravili razgovore z našimi sponzorji in smo skupaj ugotovili, da ne vidimo dodane vrednosti zaradi igranja v Fiba pokalih, sploh zato, ker so finančno, logistično in organizacijsko zelo zahtevna (vprašljivost ustreznosti dvorane, zagotovitev prostostoječih košev, dolga in zahtevna potovanja,…).”

V primeru, da bo že letos formirana ABA2 liga, smo po prvih opravljenih razgovorih izrazili načelno zanimanje za sodelovanje, vendar pa moramo počakati na dokončno informacijo o tem, če liga bo ali ne. Vsekakor smo v primeru, če ABA2 lige letos še ne bo, zainteresirani za igranje v Alpe Adria pokalu in smo ta interes tudi že pisno izrazili pri vodstvu lige.

Glede na nastope v mednarodnih tekmovanjih bo Damjan Novaković v sodelovanju z upravo kluba tudi sestavil ekipo za prihodnjo sezono. Ob Fonu, Šantlju in Grušovniku so pod pogodbo še Vujačić, Božak in Tabak, razgovori o nadaljnjem sodelovanju pa potekajo tudi z nekaterimi preostalimi člani ekipe in minule sezone. Dres Rogaške v prihodnji sezoni sicer zagotovo ne bodo nosili Davis, Johns in Čamdžić.