Sportanzo Cup tudi z neposrednimi prenosi

V soboto in nedeljo bo v športni dvorani v Rogaški Slatini na sporedu prvi Rogaška Sportanzo Cup, na katerem bomo spremljali štiri odlične moške košarkarske ekipe. Na uvodni tekmi turnirja se bosta v soboto ob 17.00 najprej pomerila domača Rogaška in Cedevita iz Zagreba, ob 19.30 pa bo sledil še obračun med ljubljansko Petrol Olimpijo in turškim Gaziantepom.

Moštva, ki se bodo pomerila na Rogaška Sportanzo Cupu 2017 se že intenzivno pripravljajo na novo sezono, eden od vrhuncev pripravljalnega obdobja in prvi resnejši preizkus za vse ekipe pa bo prav zagotovo prav turnir v Rogaški Slatini. Na njem bo pravico po dogovoru med Sportanzom in evroligo delila šesterica evroligaških sodnikov. Vse tekme turnirja si bo mogoče ob sodelovanju s spletno stranjo www.vzivo.si ogledatu tudi preko spleta.

Vstop na vse tekme turnirja Rogaška Sportanzo Cup 2017 je prost, nedeljski spored turnirja pa smo prilagodili dejstvu, da se bo slovenska moška košarkarska reprezentanca na ta dan na EuroBasketu v Helsinkih z grško izbrano vrsto pomerila ob 15.30 po slovenskem času.

  • SOBOTA, 2. SEPTEMBER 2017 (polfinalni tekmi)

Rogaška : Cedevita Zagreb (17.00)
Petrol Olimpija : Gaziantep (19.30)

  • NEDELJA, 3. SEPTEMBER 2017

Tekma za 3. mesto (18.00)
Finale (20.30)

Domačini, košarkarji Rogaške, so priprave na sezono 2017/18 začeli v sredini avgusta, do četrtka pa so že odigrali dve pripravljalni tekmi. Po porazu na uvodni proti Telekom Baskets Bonn (56:84) so v torek premagali Hopse s Polzele (83:68). Košarkarji Petrola Olimpije so v dosedanjem pripravljalnem obdobju prav tako odigrali dve pripravljalni tekmi. Na uvodni so s 87:79 premagali domžalske Helios Suns, v torek pa so v Stožicah remizirali z nemškim prvoligašem Mitteldeutcher Weissenfelsom (74:74).

Zagrebška Cedevita se je v minulem tednu mudila na Rogli, kjer se je pripravljala na novo sezono. Ekipa, ki jo vodi nekdanji selektor slovenske moške članske reprezentance Jure Zdovc, je že stopila na parket, odigrala dve pripravljalni tekmi in zabeležila dve zmagi – ruski Enisej so Zagrebčani premagali s 74:68, tekma z madžarskim Kormendom pa je bila povsem zaprtega tipa, brez vodenja statistike, a so se aktualni hrvaški prvaki kljub temu veselili zmage. Turški Gaziantep je priprave začel 18. avgusta, v Slovenijo pa bo pripotoval v petek. Ravno tekma s Petrol Olimpijo bo za Turke, s klopi jim poveljuje nekdanji pomočnik Zdovca v slovenski reprezentanci Stefanos Dedas, prva preizkušnja pred nadaljevanjem priprav.

»Košarkarski klub Rogaška se pospešeno pripravlja na začetek prihajajoče sezone. Rogaška Sportanzo Cup že z nestrpnostjo pričakujemo, čeprav je morda za nas tu že prehitro. V močni konkurenci se bomo skušali predstaviti v najboljši luči. Zavedamo se, da najverjetneje še ne bomo konkurenčni ostalim ekipam, a turnir se igra v okviru priprav na novo sezono, zato se bomo tako tudi obnašali, kljub temu pa dali vse od sebe, da se predstavimo v čim boljši luči.«
Damjan Novaković
sportanzo cover

Rogaška Sportanzo Cup 2017