Slaba zadnja četrtina za visok poraz v Podgorici

Slatinčani se tudi iz drugega gostovanja v Črni gori vračajo s porazom. Proti Lovćenu je bila usodna slaba 4/4 (27:9) in delni izid 17:0 domačinov.

Gostje so dobro začeli, povedli s 5:2, a košarkarji iz Cetinja (tekma je bila odigrana v Podgorici zaradi prenove dvorane v Cetinju) so se hitro vrnili in prešli v vodstvo z 9:5. Rashun Davis (27 točk) je s svojo drugo trojko Rogaško približal na 11:10, domači košarkarji pa so z novim delnim izidom 8:0 pobegnili na 19:10. Varovanci Damjana Novakovića so Črnogorce ujeli še pred koncem 1/4. Trojko za izenačenje na 21 je zadel Miha Fon (12 točk).

V drugih desetih minutah so bili domačini vseskozi v prednosti, Leon Šantelj pa je z dvema zadetima prostima metoma znižal na 41:40, a končnica prvega polčasa je znova pripadla Lovćenu (46:40).

Dva različna obraza v drugem polčasu

Po vodstvu domačinov z 48:42 pa so sledile minute Slatinčanov. Davis in Fon sta najprej zadela trojki za izenačenje na 48, preobrat pa je dokončal Dragiša Drobnjak (15 točk), ki je zadel za najvišje vodstvo Rogaške na tekmi (48:54). Domačini so ujeli priključek, pred koncem 3/4 je osem točk zapored dosegel znova razpoloženi Davis (trojke: 7/8) in ekipi sta bili pred odločilno zadnjo četrtino skoraj povsem poravnani (65:64).

Po tem, ko je bila Rogaška 33 minut tekme v Podgorici povsem enakovreden nasprotnik, je sledil nerazumljiv mrk, ko Slatinčani kar šest minut niso dosegli koša, domačini pa so to izkoristili (delni izid 17:0) in prišli do (pre)visoke zmage z 92:73.

Naši košarkarji se jutri vračajo v Slovenijo, že v petek pa jih v ljubljanski Hali Tivoli čaka obračun Lige Nova KBM proti Petrol Olimpiji.

foto: KK Lovćen